Monday, February 6, 2017

Tampereen ratikkahankkeen taustalla on ollut suuruuden ihannointi, minkä mukaan Tampereen kaupunkirakenteen jatkuva tiivistäminen ja täydentäminen ja raideliikenteen kehittäminen ovat keskeiset lähtökohdat kestävälle kaupunkikehitykselle. Te jotka olette erimieltä äänestänette Seppo Lehtoa kuntavaaleissa 2017 Tampereella?

Tampereen ratikkahankkeen taustalla on ollut suuruuden ihannointi, minkä mukaan
Tampereen kaupunkirakenteen jatkuva tiivistäminen ja täydentäminen ja raideliikenteen kehittäminen ovat keskeiset lähtökohdat kestävälle kaupunkikehitykselle. Te jotka olette erimieltä äänestänette Seppo Lehtoa kuntavaaleissa 2017 Tampereella?


Käytännössä tällainen ajattelu on johtanut Tampereella kaupunkirakenteen liialliseen tiivistämiseen ja valtaviin suurhankkeisiin, mitkä eivät välttämättä aja kuin pienen ns. rahapiirin etuja.
Maanjalostusratkaisu kiinteistöjalostusta rantamaisemat riistäen kaupunkilaisilta.
Kuntavaaliehdokas Seppo Lehdon mukaan vaalirahoituksen suojin rakennusliikkeiden valta kaavoituksessa ja suurhankkeissa on vahvistunut, niin että voidaan puhua ja valtapuolueiden rakenteellisesta korruptiosta, mikä ei ole enemmistö kaupunkilaisten etu.

Perkeleen huono / hyvä esimerkki (riippuen näkökulmasta) on Rantaväylän tunnelihanke. Veronmaksajat maksavat tunnelin rakentamisen ja tietyt rakennusliikkeet saavat voittoa tuottavaa tonttimaata ja rakennusalaa. Kaavoitusmonopolia käyttäen kaupunki ja rakennusliikkeet saavat aikaan kalliita asuntoja ei vain asunnonostajien vaan kaikkien veronmaksajien kustannuksella.

Seppo Lehdon kuten monien muidenkin mielestä vastaavaa hölmöilyä on tapahtunut hinnalla millä hyvänsä ratikkapäätöksessä.

Siitäkin on tulossa yhä enemmän maanjalostusratkaisu, ei enää pelkkä liikenneratkaisu. Pääasialliset hyötyjät tällaisesta ajattelu- ja toimintavasta ovat yksityiset, suuret rakennusyhtiöt ja niiden omistajat, eivät suinkaan asunnonostajat tai veronmaksajat.

”Tunnelin myötä Näsijärven rannat rakennetaan täyteen.”
Kaiken kaikkiaan Tampereen tuleva asuntorakentaminen keskittyvän pääosin vain ratikkareitin varrelle. Lisäksi valittu linja pyrkii selkeästi täyttämään Tampereen keskusta-alueen läheiset vapaat ranta-alueet tehokkaalla rakentamisella. Se linja kun pitää niin niin miten on asukasviihtyvyyden laita niillä jotka rantaan eivät pääse, edes näkemään kuin risteily tilaten?

Rantatunnelin myötä Näsijärven rannat rakennetaan täyteen ja riistetään kaupungilaisilta rantanäkymät. Keskustan osayleiskaavan mukaan myös Eteläpuistoon on aikomus tehdä niin sanottuja arvoasuntoja linjalla köyhät tai edes keskiluokkaiset älkööt vaivautuko.

Aikalisä sopimussanktioiden uhalla ratikalle ko hanke peruttava mikäli mahdollista?

Erityisesti vihreät, kokoomus, demarit, kepulit näyttävät niin Tampereella kuin Helsingissäkin erinomaisen lämpimästi allekirjoittavan kaupunkirakenteita tuhoavan tiivisrakentamisen. Seppo Lehto perää: Missä ovat ympäristöarvot ja kaupungilaisten viihtyvyyden varmistaminen?

Kaikkinainen kaupunkirakenteen tiivistäminen koituu äkkiä omaan nilkkaan kuin kirves puita pilkkoessa.. Esimerkiksi Eteläpuisto tulisi säilyttää kaupunkilaisten harmonisena yhteistilan ja tehdä siitä kansallisen kaupunkipuiston keskeinen osa, kuten Hämeenlinnassa on tehty historiallisen linnan ympäristössä. Jos Eteläpuisto  runnotaan samaan malliin kuin Ratina eilen ja tänään, Tampereella ei synny kansallisen kaupunkipuiston perustamisen edellytyksiä. Eteläpuiston tuhoaminen kerskarakentamalla on kuin Ahmed Ahneen seikkailuista, missä kohtaloksi koituvat erilaiset Ali Babat, eikä taikasanoja enää osaa kukaan kun paska kaatuu niskaan.

Tampereen ykköskuntavaaliehdokas Seppo Lehto omalla valitsijayhdistyslistallaan. Katso vaalikopissa huolella vaalinumeronsa ja tykitä vastalauseesi vaalinumero oikein kirjaten

Muistakaamme hollantilainen tarina padonreiän pitelijästä. Tervetuloa talkoisiin. Varmistetaan että Suomi pysyy suomalaisena ja Tampere tamperelaisena ilman sotapakolaisina esiintyvien partalapsien hyväksyntää muuta kuin suoraan kotiutettaviksi takaisin Ruotsiin, kuten Dublinin sopimusta kun oikein tulkitaan on lailliset edellytykset: 


-------------------------------------

-------------------------------------------------------------
Tampere kuntavaalit 2017 Tervetuloa tukemaan kansallisesti itsekästä vaihtoehtoa Seppo Lehto valtuustoon kuntavaaleissa Tampereella
http://tampere-kunnallisvaalit.blogspot.fi/ 

 ----------------------

No comments:

Post a Comment